Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba drożdżowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnnaB." data-source="post: 847509" data-attributes="member: 8144"><p>No i po co mam się użerać z pandoro, skoro polska babka jest tak pyszna. Koniec włoskich eksperymentów. Ta babka jest the best. Rzeczywiście, samanto, z wierzchu ładnie przyrumieniona. Pod spodem bladziocha, ale dopracuję metodą prób i błędów (oby jak najmniej) jak ją dorumienić od dołu. Druga ciut mi klapła po wyjęciu z pieca (co odebrało jej nieco urody, ale nie smaku). Była za bardzo wyrośnięta, kiedy wstawiałam ją do pieczenia. Drugim razem wybiorę dla niej chłodniejsze miejsce. Pierwszą babkę wyjęłam o 17.50 i już jej nie ma (naprawdę, zeżarli). Na pół kilo mąki dałam 9 żółtek. Koniecznie więcej cukru.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnnaB., post: 847509, member: 8144"] No i po co mam się użerać z pandoro, skoro polska babka jest tak pyszna. Koniec włoskich eksperymentów. Ta babka jest the best. Rzeczywiście, samanto, z wierzchu ładnie przyrumieniona. Pod spodem bladziocha, ale dopracuję metodą prób i błędów (oby jak najmniej) jak ją dorumienić od dołu. Druga ciut mi klapła po wyjęciu z pieca (co odebrało jej nieco urody, ale nie smaku). Była za bardzo wyrośnięta, kiedy wstawiałam ją do pieczenia. Drugim razem wybiorę dla niej chłodniejsze miejsce. Pierwszą babkę wyjęłam o 17.50 i już jej nie ma (naprawdę, zeżarli). Na pół kilo mąki dałam 9 żółtek. Koniecznie więcej cukru. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba drożdżowa
Top
Bottom