Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba drożdżowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="buncia" data-source="post: 958406" data-attributes="member: 8736"><p>Upiekłam z 1/3 porcji, wyszła jedna baba z kominem. Dałam 6 żółtek i 3/4 szkl. cukru pudru, 50 ml wódki, skórkę z 1 pomarańczy i trochę kandyzowanej. Ciasto było bardzo luźne. Wyszło ok, ale jak dla mnie bez rewelacji. Drobne dziurki, dość mokre. Nadal trochę za mało słodkie, ale może gdyby w środku były rodzynki, to zrównoważyłyby smak. Lukier bardzo tu pomógł.</p><p>Rzeczywiście znika szybko. Sama zjadłam 1/3 zanim mąż wrócił z pracy. Więc może warto zrobić chociaż z połowy porcji.</p><p>Długo mi wyrastało, ze 2h, ale to podobno nawet lepiej. I piekło się godzinę, za to było równo przyrumienione. </p><p>Piekłam w formie silikonowej posmarowanej rozpuszczonym masłem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="buncia, post: 958406, member: 8736"] Upiekłam z 1/3 porcji, wyszła jedna baba z kominem. Dałam 6 żółtek i 3/4 szkl. cukru pudru, 50 ml wódki, skórkę z 1 pomarańczy i trochę kandyzowanej. Ciasto było bardzo luźne. Wyszło ok, ale jak dla mnie bez rewelacji. Drobne dziurki, dość mokre. Nadal trochę za mało słodkie, ale może gdyby w środku były rodzynki, to zrównoważyłyby smak. Lukier bardzo tu pomógł. Rzeczywiście znika szybko. Sama zjadłam 1/3 zanim mąż wrócił z pracy. Więc może warto zrobić chociaż z połowy porcji. Długo mi wyrastało, ze 2h, ale to podobno nawet lepiej. I piekło się godzinę, za to było równo przyrumienione. Piekłam w formie silikonowej posmarowanej rozpuszczonym masłem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba drożdżowa
Top
Bottom