Babeczka ananasowo-kokosowa

Kleopatra

Member
Maj 16, 2006
208
0
0
-1 puszka ananasów
-125 g masła
-0,5 szklanki cukru
-3 jajka
-1 szklanka mąki pszennej
-1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-100 g wiórków kokosowych

Ananasy odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
Masło utrzeć z cukrem. Dodawać do niego po 1 jajku. Dodać też obie mąki i proszek do pieczenia. Na końcu wrzucić jeszcze ananasy i wiórki kokosowe.
Ciasto przełożyć do formy na babki lub keksówki i piec w temperaturze 180 stopni, przez około 50-60 minut.
Po upieczeniu posypać można posypać ją cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Dowolnie udekorować.

Przepis pochodzi z czasopisma "Ciasta domowe" nr 168.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy