-1 puszka ananasów
-125 g masła
-0,5 szklanki cukru
-3 jajka
-1 szklanka mąki pszennej
-1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-100 g wiórków kokosowych
Ananasy odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
Masło utrzeć z cukrem. Dodawać do niego po 1 jajku. Dodać też obie mąki i proszek do pieczenia. Na końcu wrzucić jeszcze ananasy i wiórki kokosowe.
Ciasto przełożyć do formy na babki lub keksówki i piec w temperaturze 180 stopni, przez około 50-60 minut.
Po upieczeniu posypać można posypać ją cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Dowolnie udekorować.
Przepis pochodzi z czasopisma "Ciasta domowe" nr 168.
-125 g masła
-0,5 szklanki cukru
-3 jajka
-1 szklanka mąki pszennej
-1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-100 g wiórków kokosowych
Ananasy odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
Masło utrzeć z cukrem. Dodawać do niego po 1 jajku. Dodać też obie mąki i proszek do pieczenia. Na końcu wrzucić jeszcze ananasy i wiórki kokosowe.
Ciasto przełożyć do formy na babki lub keksówki i piec w temperaturze 180 stopni, przez około 50-60 minut.
Po upieczeniu posypać można posypać ją cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Dowolnie udekorować.
Przepis pochodzi z czasopisma "Ciasta domowe" nr 168.