składniki na ciasto:
2-3 żółtka
1/2 kostki margaryny
1,5 szkl mąki
1/2 szkl cukru drobnego lub pudru
1 op cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystko razem zagnieść, podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 włożyć do zamrażarki, a 2/3 do lodówki.
składniki na nadzienie:
jabłka duszone jak do naleśników lub starte na tarce i wymieszane z cukrem i cukrem wanilinowym
2 białka
1/2 szkl cukru drobnego lub pudru
1 op wiórków kokosowych (80-100 g)
Białka ubić z cukrem na sztywno, wymieszać z wiórkami.
Foremki babeczkowe wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto z lodówki rozwałkować cienko i wylepić nim foremki. Nałożyć po łyżce jabłek, na to po łyżce bezy. Mocno zmrożoną resztę ciasta zetrzeć na tarce i posypać babeczki po wierzchu. Upiec i jeść
2-3 żółtka
1/2 kostki margaryny
1,5 szkl mąki
1/2 szkl cukru drobnego lub pudru
1 op cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystko razem zagnieść, podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 włożyć do zamrażarki, a 2/3 do lodówki.
składniki na nadzienie:
jabłka duszone jak do naleśników lub starte na tarce i wymieszane z cukrem i cukrem wanilinowym
2 białka
1/2 szkl cukru drobnego lub pudru
1 op wiórków kokosowych (80-100 g)
Białka ubić z cukrem na sztywno, wymieszać z wiórkami.
Foremki babeczkowe wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto z lodówki rozwałkować cienko i wylepić nim foremki. Nałożyć po łyżce jabłek, na to po łyżce bezy. Mocno zmrożoną resztę ciasta zetrzeć na tarce i posypać babeczki po wierzchu. Upiec i jeść



