Składniki na 10 babeczek:
- 2 jajka
- pół szklanki cukru
- pół szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemiaczanej
- pół kostki masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka kakao
- opcionalnie aromat (waniliowy lub cytrynowy)
Masło roztopić, jajka ubić mikserem, dodać cukier i utrzeć. Nastepnie dodawać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko zmiksować. Dodać gorące masło i zmiksować. Podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i wymieszać. Nakładać do papilotek po łyżce białego i ciemnego ciasta.
Piec ok 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni

- 2 jajka
- pół szklanki cukru
- pół szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemiaczanej
- pół kostki masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka kakao
- opcionalnie aromat (waniliowy lub cytrynowy)
Masło roztopić, jajka ubić mikserem, dodać cukier i utrzeć. Nastepnie dodawać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko zmiksować. Dodać gorące masło i zmiksować. Podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i wymieszać. Nakładać do papilotek po łyżce białego i ciemnego ciasta.
Piec ok 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni



Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: