- Sty 3, 2009
- 27,589
- 1,864
- 113
Przepis pochodzi ze "Zdrowej kuchni" Gordona Ramsaya.
Wymieszać dokładnie:
100 g płatków owsianych,
200 g mąki pszennej (daję połowę razowej),
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka soli,
100 g jasnobrązowego cukru.
W innej misce wymieszać:
4 duże banany, rozgniecione,
1 rozbełtane jajko,
60 g rozpuszczonego masła lub jasnej oliwy z oliwek.
Połączyć mokre z suchym i dodać 75 g orzechów włoskich (jak mam to daję pekany).
Napełnić ciastem blachę z zagłębieniami na 12 babeczek, wyłożoną papilotkami. Piec w 180oC z termoobiegiem przez 20-25 minut, do suchego patyczka.
To jeden z moich dwóch ulubionych przepisów na słodkości z bananami. Chyba jedyny książkowy, w którym nie obcinam cukru.
Wymieszać dokładnie:
100 g płatków owsianych,
200 g mąki pszennej (daję połowę razowej),
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka soli,
100 g jasnobrązowego cukru.
W innej misce wymieszać:
4 duże banany, rozgniecione,
1 rozbełtane jajko,
60 g rozpuszczonego masła lub jasnej oliwy z oliwek.
Połączyć mokre z suchym i dodać 75 g orzechów włoskich (jak mam to daję pekany).
Napełnić ciastem blachę z zagłębieniami na 12 babeczek, wyłożoną papilotkami. Piec w 180oC z termoobiegiem przez 20-25 minut, do suchego patyczka.
To jeden z moich dwóch ulubionych przepisów na słodkości z bananami. Chyba jedyny książkowy, w którym nie obcinam cukru.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: