- Cze 13, 2007
- 3,226
- 0
- 0
mam ten przepis od cioci Danusi a Ona od kogo nie wiem,jedno co wiem to naprawdę jest błyskawiczna babka.
Potrzebujemy:
5 całych jaj
1 szklanka cukru
4 łyżki mąki pszennej
1 szklanka mąki kartoflanej
niepełna szklanka oleju
1 łyżkę octu
olejek do ciasta jaki kto lubi
mały proszek do pieczenia
A teraz do dzieła wyjmujemy malakser jajka cukier ucieramy ,następnie dodajemy resztę składników oprócz oleju,
i dalej ucieramy cały czas ucierając cieńką strużką wlewamy olej.
Nastepnie przelewamy ciasto do wysmarowanej i wysypanej foremki, i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika.
Ja piekę w swoim dziwolągu ok.1h w 180 stopniach.
Jedno co mogę dodać to to ,że jeszcze nigdy mnie nie zawiodła.
Życzę smacznego
Potrzebujemy:
5 całych jaj
1 szklanka cukru
4 łyżki mąki pszennej
1 szklanka mąki kartoflanej
niepełna szklanka oleju
1 łyżkę octu
olejek do ciasta jaki kto lubi
mały proszek do pieczenia
A teraz do dzieła wyjmujemy malakser jajka cukier ucieramy ,następnie dodajemy resztę składników oprócz oleju,
i dalej ucieramy cały czas ucierając cieńką strużką wlewamy olej.
Nastepnie przelewamy ciasto do wysmarowanej i wysypanej foremki, i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika.
Ja piekę w swoim dziwolągu ok.1h w 180 stopniach.
Jedno co mogę dodać to to ,że jeszcze nigdy mnie nie zawiodła.
Życzę smacznego
