Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka czekoladowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Gusia" data-source="post: 93590" data-attributes="member: 104"><p><strong>Babka czekoladowa II</strong></p><p></p><p>Ta jest ulubiona mojego męża bardziej wilgota i czekoladowa</p><p></p><p>120g maki pszennej</p><p>120g mąki ziemniaczanej</p><p>200g masła</p><p>200g cukru</p><p>4 jaja</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>2 łyżki kakao</p><p>100g orzechów włoskich</p><p>200g kremu orzechowo- czekoladowego (nutella jakiś inny)</p><p>cukier waniliowy</p><p></p><p>100g gorzkiej czekolady</p><p>20g masła</p><p></p><p></p><p>Masło ucieram na puch z cukrem i cukrem waniliowym, potem dodaje po jednym jaju i ucieram dalej dokładnie. Maki mieszam ze sobą i proszkiem do pieczenia i po lyżce dodaje do masy, cały czas ucierając. Potem po kolei kakao, orzechy, można dodac kilka kropli alkoholu, krem czekoladowo- orzechowy. Dokładnie łącze ze soba wszystkie składniki. Pieke w formie na babkę, ale takie bez kominka około 50 minut w 180 stopniach. Wyciągam z formy studze. Czekolade topię kąpieli wodnej z masłem i dokładnie łączę, jeszcze gorącym polewam babkę. Nie jest tak dokładnie cała wysmarowana polewą tylko ma takie jakby spływające w dól stróżki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gusia, post: 93590, member: 104"] [B]Babka czekoladowa II[/B] Ta jest ulubiona mojego męża bardziej wilgota i czekoladowa 120g maki pszennej 120g mąki ziemniaczanej 200g masła 200g cukru 4 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 100g orzechów włoskich 200g kremu orzechowo- czekoladowego (nutella jakiś inny) cukier waniliowy 100g gorzkiej czekolady 20g masła Masło ucieram na puch z cukrem i cukrem waniliowym, potem dodaje po jednym jaju i ucieram dalej dokładnie. Maki mieszam ze sobą i proszkiem do pieczenia i po lyżce dodaje do masy, cały czas ucierając. Potem po kolei kakao, orzechy, można dodac kilka kropli alkoholu, krem czekoladowo- orzechowy. Dokładnie łącze ze soba wszystkie składniki. Pieke w formie na babkę, ale takie bez kominka około 50 minut w 180 stopniach. Wyciągam z formy studze. Czekolade topię kąpieli wodnej z masłem i dokładnie łączę, jeszcze gorącym polewam babkę. Nie jest tak dokładnie cała wysmarowana polewą tylko ma takie jakby spływające w dól stróżki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka czekoladowa
Top
Bottom