Babka gotowana

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Akulka @ 26 Mar 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=680549U nas były pewnie za czasów młodosci mojej mamy popularne. Dziś 'nigdzie' do dostania w mojej miescinie, niestety
gruebel_2.gif
Żeby jeszcze w jakichś promocjach były lidlowskich czy plusowych
icon_neutral.gif
Aku, znaczy taka z 'kominem'? a jakiego rozmiaru poszukiwalas?

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Ciekawe czy wyszło by to ciasto w zwykłym dużym słoju
gruebel_2.gif

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Akulka @ 26 Mar 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=680549U nas były pewnie za czasów młodosci mojej mamy popularne. Dziś 'nigdzie' do dostania w mojej miescinie, niestety
gruebel_2.gif
Żeby jeszcze w jakichś promocjach były lidlowskich czy plusowych
icon_neutral.gif
Bea73 @ 26 Mar 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=680580Aku, znaczy taka z 'kominem'? a jakiego rozmiaru poszukiwalas?
wlasnie przeczytalam od poczatku i zrozumialam ze chodzi o zupelnie inne foremki niz te z kominem
icon_lol.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
W Warszawie są w Sezamie w ciągłej sprzedaży. W paru innych miejscach też widziałam

lemonka31

Member
Kwi 22, 2008
1
0
0

Neit

Member
Mar 14, 2006
116
0
0
Uwielbiam tą babkę, prosta i pyszna.
Wolę tą wersję niż z większą ilością mąki ziemniaczanej ,bo tamta jest bardziej sypka i jakaś suchsza. Jedyna różnica to to, że daję 2 łyżeczki proszku.

Z innych modyfikacji: zdarzyło mi się dodać nutelli (bo nie lubię a musiałam zużyć) i wyszła bardzo smaczna, a najczęściej to zastępuje cukier biały trzcinowym i dodaję esencję waniliową. Niebo w gębie. Znika tak ekspresowo że nigdy nie udaje mi się jej polukrować
pinggrins.gif

Neit

Member
Mar 14, 2006
116
0
0
O taką :D

Moja babka zniknęła z niewyjaśnionych okolicznościach. A mąż stwierdził że taka dobra że chyba sam się nauczy ją robić
eek2.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

izma

Member
Mar 6, 2007
7
0
0
Wczoraj upiekłam tę babkę i pod wieczór spróbowałam. Dobra ale jakoś mnie nie zwaliła z nóg. Ale przed chwilą przyniosłam ją sobie do kawy i
icon_eek.gif
normalnie nie mogę się oderwać!
Ja po prostu zapomniałam jakoś, że nigdy nie lubiłam prawie żadnego ciasta tego samego dnia
icon_lol.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy