2 szklanki mąki,
4 jajka,
18 dag masła,
1 i 1/4 szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
olejek waniliowy,
10 dag czekolady mlecznej,
migdały.
Maslo utrzyj na puch, żółtka utrzyj z 1 szkl. cukru. Białka ubij na sztywną pianę z resztą cukru. Do masla powoli dodawaj kogel-mogel a potem na przemian dodawaj pianę i mąkę przesianą z proszkiem. Wlej olejek waniliowy. Ciasto wyłóż do formy, na wierzchu poukladaj kawałeczki czekolady. piecz ok. 1 godz. w temp. 180 stopni.
4 jajka,
18 dag masła,
1 i 1/4 szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
olejek waniliowy,
10 dag czekolady mlecznej,
migdały.
Maslo utrzyj na puch, żółtka utrzyj z 1 szkl. cukru. Białka ubij na sztywną pianę z resztą cukru. Do masla powoli dodawaj kogel-mogel a potem na przemian dodawaj pianę i mąkę przesianą z proszkiem. Wlej olejek waniliowy. Ciasto wyłóż do formy, na wierzchu poukladaj kawałeczki czekolady. piecz ok. 1 godz. w temp. 180 stopni.