Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Babka grecka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sonja1" data-source="post: 118095" data-attributes="member: 405"><p>2 szklanki mąki, </p><p>4 jajka, </p><p>18 dag masła, </p><p>1 i 1/4 szklanki cukru, </p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia, </p><p>olejek waniliowy, </p><p>10 dag czekolady mlecznej, </p><p>migdały. </p><p>Maslo utrzyj na puch, żółtka utrzyj z 1 szkl. cukru. Białka ubij na sztywną pianę z resztą cukru. Do masla powoli dodawaj kogel-mogel a potem na przemian dodawaj pianę i mąkę przesianą z proszkiem. Wlej olejek waniliowy. Ciasto wyłóż do formy, na wierzchu poukladaj kawałeczki czekolady. piecz ok. 1 godz. w temp. 180 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sonja1, post: 118095, member: 405"] 2 szklanki mąki, 4 jajka, 18 dag masła, 1 i 1/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, olejek waniliowy, 10 dag czekolady mlecznej, migdały. Maslo utrzyj na puch, żółtka utrzyj z 1 szkl. cukru. Białka ubij na sztywną pianę z resztą cukru. Do masla powoli dodawaj kogel-mogel a potem na przemian dodawaj pianę i mąkę przesianą z proszkiem. Wlej olejek waniliowy. Ciasto wyłóż do formy, na wierzchu poukladaj kawałeczki czekolady. piecz ok. 1 godz. w temp. 180 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Babka grecka
Top
Bottom