- Mar 6, 2008
- 1,831
- 1
- 0
4-5 jajek
45dag mąki
35dag cukru
300ml jogurtu naturalnego
200ml oleju
2łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel olejku waniliowego
10dag rodzynek
5dag skórki kandyzowanej-cytrynowej
Wykonanie:ubić białka na sztywno,dodawać stopniowo cukier_ubijać,dodać żółtka i ubijać na wolnych obrotach,dodać jogurt,olej,a na końcu mąkę z proszkiem.Dodać bakalie.Wlać ciasto do formy na babki lub do 2 małych keksówek.Piec w temp.200C,przez 50min.
Można do części ciasta dodać ze 2 łyżki kakao i to ciasto wlać na końcu tworząc esy-floresy,albo posypać z góry owocami.(przepis z netu)Polecam
45dag mąki
35dag cukru
300ml jogurtu naturalnego
200ml oleju
2łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel olejku waniliowego
10dag rodzynek
5dag skórki kandyzowanej-cytrynowej
Wykonanie:ubić białka na sztywno,dodawać stopniowo cukier_ubijać,dodać żółtka i ubijać na wolnych obrotach,dodać jogurt,olej,a na końcu mąkę z proszkiem.Dodać bakalie.Wlać ciasto do formy na babki lub do 2 małych keksówek.Piec w temp.200C,przez 50min.
Można do części ciasta dodać ze 2 łyżki kakao i to ciasto wlać na końcu tworząc esy-floresy,albo posypać z góry owocami.(przepis z netu)Polecam
