- Mar 4, 2007
- 128
- 0
- 0
Bardzo smaczna, jedlismy z mężem jeszcze na ciepło
wg przepisu margaret z http://www.gotowanie.wkl
Na okrągłą blaszkę 26 cm z kominkiem lub mniejszą
4 jajka
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
100g wiórek kokosowych
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i żółtka i dalej ubijać.Mąke pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do masy jajecznej i delikatnie mieszamy łyżką.
Roztopioną (wrzącą)margaryną dodajemy do ciasta i mieszamy,na końcu dodajemy wiórki kokosowe,delikatnie wymieszać.Piec w temp.180 st. C ok 45 min. (do suchego patyczka)
Smacznego


wg przepisu margaret z http://www.gotowanie.wkl
Na okrągłą blaszkę 26 cm z kominkiem lub mniejszą
4 jajka
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
100g wiórek kokosowych
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i żółtka i dalej ubijać.Mąke pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do masy jajecznej i delikatnie mieszamy łyżką.
Roztopioną (wrzącą)margaryną dodajemy do ciasta i mieszamy,na końcu dodajemy wiórki kokosowe,delikatnie wymieszać.Piec w temp.180 st. C ok 45 min. (do suchego patyczka)
Smacznego

