Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka kokosowo-cytrynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elka" data-source="post: 1714816" data-attributes="member: 1293"><p>Masło -125 gr.</p><p>Cukier - 110 gr</p><p>Jaja - 2 szt.</p><p>Mąka pszenna - 200 gr.</p><p>Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki</p><p>Wiorki kokosowe - 50 gr.</p><p>Mleko - 100 ml</p><p>Otarta skorka z cytryny</p><p>30 g soku cytrynowego</p><p>Polewa:</p><p>mleko kokosowe, cukier puder</p><p></p><p>Formę wysmaruj maslem i wysyp grubym brązowym cukrem (demerara)</p><p>Wymieszaj mąkę, sol, proszek do pieczenia i wiorki kokosowe.</p><p>Bardzo miekkie maslo ubij z cukrem i skorką cytrynową na bialą puszystą masę, stopniowo dodaj jajka. Potem na przemian suchą mieszankę i mleko. Wymieszaj wszystko tylko do polączenia się skladnikow, wloz do standartowej formy na babę - 20-22 cm, piecz w 170С, 40-45 min. Patyczek ma byc suchy.[ATTACH=full]106598[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elka, post: 1714816, member: 1293"] Masło -125 gr. Cukier - 110 gr Jaja - 2 szt. Mąka pszenna - 200 gr. Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki Wiorki kokosowe - 50 gr. Mleko - 100 ml Otarta skorka z cytryny 30 g soku cytrynowego Polewa: mleko kokosowe, cukier puder Formę wysmaruj maslem i wysyp grubym brązowym cukrem (demerara) Wymieszaj mąkę, sol, proszek do pieczenia i wiorki kokosowe. Bardzo miekkie maslo ubij z cukrem i skorką cytrynową na bialą puszystą masę, stopniowo dodaj jajka. Potem na przemian suchą mieszankę i mleko. Wymieszaj wszystko tylko do polączenia się skladnikow, wloz do standartowej formy na babę - 20-22 cm, piecz w 170С, 40-45 min. Patyczek ma byc suchy.[ATTACH type="full"]106598[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Babka kokosowo-cytrynowa
Top
Bottom