Babka makowa bez mąki!!! Pod choinkę od Pucha

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
A ja dalej nie wiem czy mielić na sucho czy na mokro. :dump:
Czy mokry mak jej nie obciąży?
 

Agniesia

Member
Wrz 14, 2004
431
0
0
Chciałam tylko powiedzieć, że babka jak dla mnie była super; jak dla mnie i mojej rodziny. u mnie nikt nie lubi w makowcach ciasta a ten mak był idealnie wilgotny i w sam raz słodki. Przypuszczam, że stanie się tradycyjną potrawą na święta.
Puchu dzięki za przepis :mrgreen:
 

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
Z duszą na ramieniu mieliłam mak na sucho, z przerwami bo żanuaria (maszynka) nie dawała rady i zapychala się.
Babka wyrosła wysoko (w 26 cm tortownicy) i była baaardzo dobra. Następnym razem przełożę ją jakimś kremem. Będzie tort.
Dzięku Puchatku za przepis.
 

Nadia

Member
Paź 28, 2004
1,057
0
0
Pieklam te babke kilka razy juz.
Ostatnim razem w dlugiej keksowce, zeby sie wygodniej kroilo.
Dla mnie to kwintesencja makowca - to, co najlepsze, bez zbednego ciasta
icon_smile.gif

Ja polewam polewa o smaku orzechowym.
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
:cry:

a czemu ja nie widzialam tego przepisu przed swietami :cry:

i nikt przez rok nie zrobil zdjecia ..... :roll:
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
o! piękna!!!!!! czy ta foremka jest silikonowa czy teflonowa?
 

nureczka

Member
Lis 29, 2004
163
0
0
Ja też piekłam tę babkę kilka razy. Na Święta w mym domu jest oczekiwana. Jest bardzo pyszna i wszystkim ją polecam. U mnie ostatnio była z polewą czekoladowo-marcepanową :lol:

Bardzo fajna foremeczka, chyba zanabędę.

Nurka
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
zrobilam, calkiem niezle, bardzo latwe do wykonania ciasto. wprawdzie do makowca z pieczolowicie doprawianą własną masą się rzecz jasna nie umywa, ale proste, szybkie, smaczne. polecam!
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy