- Maj 14, 2006
- 1,077
- 0
- 0
5 jaj
1 szklanka cukru pudru (200 g)
1 cukier waniliowy
1 szklanka ajerkoniaku
1 szklanka oleju słonecznikowego
2 szklanki mąki (300 g)
1 małe opakowanie proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mieszając wlać ajerkoniak i olej. Mąkę
wymieszaną z proszkiem dodać do masy. Wlać połowę ciasta do formy (z kominkiem albo
podłużnej), do reszty dodać kakao i wylać na jasne ciasto. Delikatnie przemieszać widelcem. Wstawić
do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C. Piec 60-70 min. Polać polewą lub oprószyć cukrem pudrem.
1 szklanka cukru pudru (200 g)
1 cukier waniliowy
1 szklanka ajerkoniaku
1 szklanka oleju słonecznikowego
2 szklanki mąki (300 g)
1 małe opakowanie proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mieszając wlać ajerkoniak i olej. Mąkę
wymieszaną z proszkiem dodać do masy. Wlać połowę ciasta do formy (z kominkiem albo
podłużnej), do reszty dodać kakao i wylać na jasne ciasto. Delikatnie przemieszać widelcem. Wstawić
do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C. Piec 60-70 min. Polać polewą lub oprószyć cukrem pudrem.
