Babka piaskowa

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Spodziewasz się innej opinii niż pochwalnej?
icon_mrgreen.gif

Zupełnie niepotrzebnie.
icon_lol.gif
Super szybko się je robi, zanim nagrzał mi sie piekarnik już było gotowe w foremce. Tylko wybrałam mniejszą niż powinnam i wystrzeliło w górę, następnym razem użyję foremki babkowej 24cm.
Super ciasto świetny przepis. Dzieki.
icon_lol.gif

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Hiena @ 12 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=503466Spodziewasz się innej opinii niż pochwalnej?
icon_mrgreen.gif

Zupełnie niepotrzebnie.
icon_lol.gif
Super szybko się je robi, zanim nagrzał mi sie piekarnik już było gotowe w foremce. Tylko wybrałam mniejszą niż powinnam i wystrzeliło w górę, następnym razem użyję foremki babkowej 24cm.
Super ciasto świetny przepis. Dzieki.
icon_lol.gif
Hazo nie do końca smakowała więc miałam lekkie obawy...cieszę się, że niepotrzebnie
banana.gif

andy8

Member
Mar 15, 2007
79
0
0
zrobiłam dzisiaj tę babkę,kompletnie nieudana nie piaskowa tylko glinowata,nie wiem co ja robię źle że ciasto ucierane mało kiedy mi się udają,margarynę dałam Kaśkę sprawdzałam patyczkiem na koniec,był suchy postało trochę w piekarniku i siadło zupełnie
cry_1.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
A trzeba było trifle zrobić

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Iva przykro mi, że nie wyszła
icon_sad.gif
Ja dzisiaj też ją piekę...

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Mimo, że z lekkim zakalcem, to wyszła i jest pyszna
icon_biggrin.gif
Iva domyślam sie czemu Ci sie w ogóle nie udała- czas pieczenia podany w przepisie jest zdecydowanie za krótki
icon_neutral.gif
Nie ja jestem autorka ale uwzglednie to zaraz w poście z przepisem.

Załączniki

• y.JPG
    y.JPG
    103.9 KB · Wyświetleń: 0

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Zainspirowana tym przepisem , upiekłam babeczkę. Trochę pozmieniałam, tak że wyszedł mi już inny przepis. Ale sama metoda robienia jest identyczna. I cóż mogę powiedziec, przewspaniały puszek z cudownie chrupiącą skórką. Po prostu przepyszna.
Jedno już wiem, jajka z cukrem należy ubijac bardzo długo, tak aby powstała gęsta i puszysta masa. Jaja muszą zwiększyc swoją objętośc ponad pięciokrotnie. Dopiero wtedy należy dodawac stopniowo pozostałe składniki i bardzo delikatnie mieszac.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy