- Sty 27, 2006
- 4,371
- 1,781
- 113
Cztery w jednym
210 g masla
200 g cukru
4 jajka
125 g maki
125 g maki ziemniaczanej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 mieszanka
25 g dobrego kakao
50 g pokruszonej na drobne kawaleczki czekolady
2 mieszanka
50 g rozdrobnionych orzechow
1 lyzeczka h. cynamonu
25 g mleka
3 mieszanka
garsc jasnych rodzynkow
15 g rumu
4 mieszanka
otarkowana skorka z 1 cytryny i 1 pomaranczy
2 st. lyzki drobno pokrojonych owocow kandyzowanych
sok z polowy cytryny
forma chlebowa prostokatna 10 х 20
3 nieduze miski dla ciasta
Maslo roztopic, ostudzic. Ubic razem z cukrem na pyszna mase, dodac po jednemu jajka. Maki zmieszac, przesiac z proszkiem i wmieszac do ciasta. Ciasto rozdzielic na 4 czesci, do kazdej wlozyc swoja mieszanke. Ciasto wykladac do formy warstwami. Piec w 170 stopniach okolo 60-70 minut.
Baaaaaardzo smaczne
Juz zniklo... czy bylo, czy nie
))))))
"Konditerija", 1998, wyd. Presvika .


210 g masla
200 g cukru
4 jajka
125 g maki
125 g maki ziemniaczanej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 mieszanka
25 g dobrego kakao
50 g pokruszonej na drobne kawaleczki czekolady
2 mieszanka
50 g rozdrobnionych orzechow
1 lyzeczka h. cynamonu
25 g mleka
3 mieszanka
garsc jasnych rodzynkow
15 g rumu
4 mieszanka
otarkowana skorka z 1 cytryny i 1 pomaranczy
2 st. lyzki drobno pokrojonych owocow kandyzowanych
sok z polowy cytryny
forma chlebowa prostokatna 10 х 20
3 nieduze miski dla ciasta
Maslo roztopic, ostudzic. Ubic razem z cukrem na pyszna mase, dodac po jednemu jajka. Maki zmieszac, przesiac z proszkiem i wmieszac do ciasta. Ciasto rozdzielic na 4 czesci, do kazdej wlozyc swoja mieszanke. Ciasto wykladac do formy warstwami. Piec w 170 stopniach okolo 60-70 minut.
Baaaaaardzo smaczne


"Konditerija", 1998, wyd. Presvika .
Ostatnią edycję dokonał moderator: