- Maj 14, 2006
- 1,077
- 0
- 0

250 g margaryny
250 g cukru
200 g kremu typu Nutella
6 jaj
375 g mąki
1/2 op. proszku do pieczenia
sól
1/8 l mleka
aromat rumowy
50 g siekanych migdałów
20 g cukru pudru
Miękką margarynę ubić z cukrem, dodać nutellę i dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać jajka, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Następnie po łyżce dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i szczyptą soli. Wlać mleko i olejek rumowy. Wrzucić migdały, wymieszać i przełożyć do formy (keksówka ok. 30 cm). Piec ok. 75 minut w temp. 175 st. C. Sprawdzić patyczkiem czy upieczona. Po wyjęciu z pieca odstawić na 5 minut, wyjąć ciasto z formy i studzić na kratce. Posypać cukrem pudrem.
Przepis ze strony: http://www.marions-kochbuch.de
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: