Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Babuszkin borszcz
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1108241" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #A0522D"><strong><span style="font-size: 26px">Babuszkin borszcz</span></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]62361[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>na 3 l wody</p><p></p><p>-mięso z kością</p><p></p><p>-1/2 szklanki fasoli</p><p></p><p>-1 burak</p><p></p><p>-2-3 ziemniaki</p><p></p><p>-1 cebula</p><p></p><p>-1/2 maleńkiej kapusty</p><p></p><p>-1 marchew</p><p></p><p>-3-4 pomidory lub 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p></p><p>-1 łyżka cukru</p><p></p><p>-sól(do smaku)</p><p></p><p>-masło</p><p></p><p>1.Fasolę umyć,zamoczyć na noc,zlać wodę , zalać czystą wodą i gotować na małym ogniu</p><p></p><p>2.Kiedy woda się zagotuje,dodać mięso z kością i zwiększyć ogień</p><p></p><p>3.Jak woda znowu się zagotuje,zebrać szumowiny i dodać buraka startego na dużych oczkach</p><p></p><p>4.Gdy burak nabierze jasnego koloru,dodać pokrojone ziemniaki</p><p></p><p>5.Gdy wszystko będzie gotowe,wlać zaprawę,dodać poszatkowaną kapustę,zamieszać ,posolić i gotować 15 minut</p><p></p><p><strong>Zaprawa:</strong></p><p></p><p>Na maśle(oleju)podsmażyć pokrojoną cebulę i startą na dużych oczkach marchew(do uzyskania złotego koloru),dodać pomidory obrane ze skórki i drobno posiekane(lub koncentrat rozcieńczony z przegotowaną wodą),dodać cukier,wymieszać,zagotować.</p><p></p><p><em><span style="color: #008000"><strong>Moje uwagi:</strong></span></em></p><p><em></em></p><p><em><span style="color: #008000"><strong>Fasolke dałam z puszki(przepłukałam wodą),włożyłam do garnka zaraz po ziemniakach.</strong></span></em></p><p></p><p><strong><span style="color: #9932CC">Przepis pochodzi z Izbushki i jest autorstwa Luny</span></strong></p><p></p><p><a href="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=2428#post2428" target="_blank">http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=2428#post2428</a></p><p></p><p><strong><span style="color: #9932CC">Luna podała przepis,ale wspomina że ilość produktów każdy może sobie regulować,zależy to od tego czy lubimy rzadką,czy bardziej gęstą zupę.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1108241, member: 421"] [COLOR=#A0522D][B][SIZE=14]Babuszkin borszcz[/SIZE][/B][/COLOR][B][SIZE=14][/size][/B][SIZE=14][/SIZE] [ATTACH=full]62361[/ATTACH] na 3 l wody -mięso z kością -1/2 szklanki fasoli -1 burak -2-3 ziemniaki -1 cebula -1/2 maleńkiej kapusty -1 marchew -3-4 pomidory lub 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego -1 łyżka cukru -sól(do smaku) -masło 1.Fasolę umyć,zamoczyć na noc,zlać wodę , zalać czystą wodą i gotować na małym ogniu 2.Kiedy woda się zagotuje,dodać mięso z kością i zwiększyć ogień 3.Jak woda znowu się zagotuje,zebrać szumowiny i dodać buraka startego na dużych oczkach 4.Gdy burak nabierze jasnego koloru,dodać pokrojone ziemniaki 5.Gdy wszystko będzie gotowe,wlać zaprawę,dodać poszatkowaną kapustę,zamieszać ,posolić i gotować 15 minut [B]Zaprawa:[/B] Na maśle(oleju)podsmażyć pokrojoną cebulę i startą na dużych oczkach marchew(do uzyskania złotego koloru),dodać pomidory obrane ze skórki i drobno posiekane(lub koncentrat rozcieńczony z przegotowaną wodą),dodać cukier,wymieszać,zagotować. [I][COLOR=#008000][B]Moje uwagi:[/B][/COLOR] [COLOR=#008000][B]Fasolke dałam z puszki(przepłukałam wodą),włożyłam do garnka zaraz po ziemniakach.[/B][/COLOR][/I] [B][COLOR=#9932CC]Przepis pochodzi z Izbushki i jest autorstwa Luny[/COLOR][/B] [URL="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=2428#post2428"]http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=2428#post2428[/URL] [B][COLOR=#9932CC]Luna podała przepis,ale wspomina że ilość produktów każdy może sobie regulować,zależy to od tego czy lubimy rzadką,czy bardziej gęstą zupę.[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Babuszkin borszcz
Top
Bottom