- Maj 11, 2008
- 2,455
- 2,495
- 113
Przepis od mojej mamy, ona pewnie wykopala gdzies w internecie. Pyszne, szybkie pieczywo w sam raz na sniadanie. I wysokobialkowe!
Skladniki:
- 250 g twarogu (u mnie poltlusty)
- 1 jajko
- 1/2 lyzeczki soli
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 100 g maki
Rozgniesc twarog widelcem, dodac jajko i dokladnie polaczyc. Dodac proszek, sol i make i wyrobic gladkie ciasto. Ciasto podzielic na 4 czesci i z kazdej czesci utoczyc waleczek. Nastepnie konce walka polaczyc zeby wyszedl ksztalt bajgla. Piec w airfyerze 180*C, 20-25 min (trzeba sprawdzac, u mamy byly gotowe w 15 min).
Skladniki:
- 250 g twarogu (u mnie poltlusty)
- 1 jajko
- 1/2 lyzeczki soli
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 100 g maki
Rozgniesc twarog widelcem, dodac jajko i dokladnie polaczyc. Dodac proszek, sol i make i wyrobic gladkie ciasto. Ciasto podzielic na 4 czesci i z kazdej czesci utoczyc waleczek. Nastepnie konce walka polaczyc zeby wyszedl ksztalt bajgla. Piec w airfyerze 180*C, 20-25 min (trzeba sprawdzac, u mamy byly gotowe w 15 min).
Załączniki
Ostatnia edycja: