Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bajgle z makiem lub sezamem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AgusiaH" data-source="post: 650221" data-attributes="member: 80"><p>Ingo przepraszam za zwłokę.</p><p>Potraktowanie ciasta wrzątkiem z sodą zmienia konsystencję ciasta. Bajgle są miękkie, ale bardziej sprężyste od bułek. Nie przypominają twardych obwarzanków.</p><p>Zjada się jak bułki przekrajając na pół i smarując - tu już duża dowolność tak jak w kanapkach, ale kremowy twarożek i wędzony łosoś są dość klasyczne. Można też oczywiście na słodko. </p><p></p><p>Ja dumam już od dawna jak tu zrobić słodkie bajgle, które mają takie śliczne smugi cynamonu w cieście....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AgusiaH, post: 650221, member: 80"] Ingo przepraszam za zwłokę. Potraktowanie ciasta wrzątkiem z sodą zmienia konsystencję ciasta. Bajgle są miękkie, ale bardziej sprężyste od bułek. Nie przypominają twardych obwarzanków. Zjada się jak bułki przekrajając na pół i smarując - tu już duża dowolność tak jak w kanapkach, ale kremowy twarożek i wędzony łosoś są dość klasyczne. Można też oczywiście na słodko. Ja dumam już od dawna jak tu zrobić słodkie bajgle, które mają takie śliczne smugi cynamonu w cieście.... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bajgle z makiem lub sezamem
Top
Bottom