Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Bakaliowe ciasto 10/10
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Moi" data-source="post: 1199682" data-attributes="member: 11964"><p>To ciasto wyszło dosyć niskie, bo forma duża. Teraz robiłam w innej, mniejszej formie i wyszło wyższe.</p><p>Nie wiem czemu w przepisie jest taka niska temp. i długi czas. Ale rzeczywiście mniej więcej po 40 min zaczyna się rumienić.</p><p>Być może chodzi też o to, aby bakalie się nie spaliły. Czasem gdy ciasto niedokładnie przykryje bakalie, potrafią się nieźle przypiec, więc co by dopiero było gdyby temp. była 180-200 st.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Moi, post: 1199682, member: 11964"] To ciasto wyszło dosyć niskie, bo forma duża. Teraz robiłam w innej, mniejszej formie i wyszło wyższe. Nie wiem czemu w przepisie jest taka niska temp. i długi czas. Ale rzeczywiście mniej więcej po 40 min zaczyna się rumienić. Być może chodzi też o to, aby bakalie się nie spaliły. Czasem gdy ciasto niedokładnie przykryje bakalie, potrafią się nieźle przypiec, więc co by dopiero było gdyby temp. była 180-200 st. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Bakaliowe ciasto 10/10
Top
Bottom