-3 paczki herbatników
-0,5 szklanki cukru pudru
-2 łyżki kakao
-1 łyżka miodu
-0,5 szklanki gęstej śmietany
-2 łyżki powideł śliwkowych
15-20 dag drobno posiekanych bakalii
-kilka kropli aromatu rumowego
-wiórki kokosowe lub siekane orzechy do obtaczania
Herbatniki utrzeć, zmielić lub rozgnieść wałkiem. Wszystkie składniki wrzucić do miski i starannie wymieszać. Z gęstej, jednolitej masy "kulać" trufelki wielkości włoskiego orzecha, obtoczyć je w wiórkach lub siekanych orzechach i schłodzić w lodówce.
Smacznego
-0,5 szklanki cukru pudru
-2 łyżki kakao
-1 łyżka miodu
-0,5 szklanki gęstej śmietany
-2 łyżki powideł śliwkowych
15-20 dag drobno posiekanych bakalii
-kilka kropli aromatu rumowego
-wiórki kokosowe lub siekane orzechy do obtaczania
Herbatniki utrzeć, zmielić lub rozgnieść wałkiem. Wszystkie składniki wrzucić do miski i starannie wymieszać. Z gęstej, jednolitej masy "kulać" trufelki wielkości włoskiego orzecha, obtoczyć je w wiórkach lub siekanych orzechach i schłodzić w lodówce.
Smacznego




