- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
dla 4 osób:
1/2 filiżanki migdałów
1/2 filiżanki orzechów włoskich
1/2 filiżanki orzechów laskowych
1/2 filiżanki orzeszków ziemnych
4 średnie ogórki szklarniowe lub
10 ogórków pryszczatych gruntowych
Ogórki pokroić w dowolny kształt - u mnie w grubsze zapałki. Dodać orzechy. Jeśłi orzeszki ziemne były solone to już nie solimy sałatki. Jeśli mam ogórki gruntowe - nie obieram ich ze skórki, obcinam tylko ciemniejszy koniuszek by nie było goryczki.
Wymieszać i gotowe.
Czasem gdy nie mam wszystkich orzechów zstępuję któreś nasionami słonecznika.
1/2 filiżanki migdałów
1/2 filiżanki orzechów włoskich
1/2 filiżanki orzechów laskowych
1/2 filiżanki orzeszków ziemnych
4 średnie ogórki szklarniowe lub
10 ogórków pryszczatych gruntowych
Ogórki pokroić w dowolny kształt - u mnie w grubsze zapałki. Dodać orzechy. Jeśłi orzeszki ziemne były solone to już nie solimy sałatki. Jeśli mam ogórki gruntowe - nie obieram ich ze skórki, obcinam tylko ciemniejszy koniuszek by nie było goryczki.
Wymieszać i gotowe.
Czasem gdy nie mam wszystkich orzechów zstępuję któreś nasionami słonecznika.