- Lis 5, 2007
- 13,730
- 0
- 0
Przepis z kwietniowego magazynu "Olive"
Skladniki;
1 cytryna
1 lyzka + 110g jasno-brazowego cukru
75 g masla, miekkiego
125 g maki
100g maki pelnoziarnistej
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jaja
4 banany, rozdrobnione
50 g orzechow pekan, drobno skrojonych
Wykonanie;
Piekarnik nastawic na 180C. Maslo utrzec z 110 g brazowego cukru, makami, proszkiem do pieczenia, jajami i bananami. Wmieszac orzechy i przelozyc mase do wysmarowanej maslem keksowki o poj. 450g. Piec 50 min (ja pieklam 1 godz i 15 min). Studzic w uchylonym piekarniku. Sokiem wycisnac z cytryny i wymieszac z lyzka cukru. Rozsmarowac na wierzchu chlebka.
Skladniki;
1 cytryna
1 lyzka + 110g jasno-brazowego cukru
75 g masla, miekkiego
125 g maki
100g maki pelnoziarnistej
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jaja
4 banany, rozdrobnione
50 g orzechow pekan, drobno skrojonych
Wykonanie;
Piekarnik nastawic na 180C. Maslo utrzec z 110 g brazowego cukru, makami, proszkiem do pieczenia, jajami i bananami. Wmieszac orzechy i przelozyc mase do wysmarowanej maslem keksowki o poj. 450g. Piec 50 min (ja pieklam 1 godz i 15 min). Studzic w uchylonym piekarniku. Sokiem wycisnac z cytryny i wymieszac z lyzka cukru. Rozsmarowac na wierzchu chlebka.