Bananowiec

myszka

Member
Gru 19, 2004
84
0
0
Bananowiec:
1 paczka biszkoptów
pół szklanki cukru
1 kostka margaryny "Kasia"
1 żółtko
3 banany
4 łyżeczki żelatyny
mleko ok. szklanki
2 opakowania galaretki owocowej

Biszkopty moczyć w 1 galaretce rozpuszczonej w szklance wody i układać w tortownicy.
Utrzeć margarynę z żółtkiem i cukrem. Żelatynę rozpuścić w części zimnego mleka, resztę mleka zagotować i dodać to gorące mleko do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać, ostudzić. Utartą masę połączyć ze startymi na tarce bananami, dodać ostudzoną żelatynę, wymieszać i wyłożyć masę na biszkopty. Gdy masa nieco stężeje w lodówce, polać drugą galaretką rozpuszczoną w szklance wody, podkładając owoce.
Wstawić ponownie do lodówki.
Smacznego!