Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Bananowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="myszka" data-source="post: 83595" data-attributes="member: 226"><p><strong>Bananowiec</strong>: </p><p>1 paczka biszkoptów</p><p>pół szklanki cukru</p><p>1 kostka margaryny "Kasia"</p><p>1 żółtko</p><p>3 banany</p><p>4 łyżeczki żelatyny</p><p>mleko ok. szklanki</p><p>2 opakowania galaretki owocowej</p><p></p><p>Biszkopty moczyć w 1 galaretce rozpuszczonej w szklance wody i układać w tortownicy.</p><p>Utrzeć margarynę z żółtkiem i cukrem. Żelatynę rozpuścić w części zimnego mleka, resztę mleka zagotować i dodać to gorące mleko do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać, ostudzić. Utartą masę połączyć ze startymi na tarce bananami, dodać ostudzoną żelatynę, wymieszać i wyłożyć masę na biszkopty. Gdy masa nieco stężeje w lodówce, polać drugą galaretką rozpuszczoną w szklance wody, podkładając owoce.</p><p>Wstawić ponownie do lodówki.</p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="myszka, post: 83595, member: 226"] [B]Bananowiec[/B]: 1 paczka biszkoptów pół szklanki cukru 1 kostka margaryny "Kasia" 1 żółtko 3 banany 4 łyżeczki żelatyny mleko ok. szklanki 2 opakowania galaretki owocowej Biszkopty moczyć w 1 galaretce rozpuszczonej w szklance wody i układać w tortownicy. Utrzeć margarynę z żółtkiem i cukrem. Żelatynę rozpuścić w części zimnego mleka, resztę mleka zagotować i dodać to gorące mleko do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać, ostudzić. Utartą masę połączyć ze startymi na tarce bananami, dodać ostudzoną żelatynę, wymieszać i wyłożyć masę na biszkopty. Gdy masa nieco stężeje w lodówce, polać drugą galaretką rozpuszczoną w szklance wody, podkładając owoce. Wstawić ponownie do lodówki. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Bananowiec
Top
Bottom