- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Banany w cieście
Przygotować ciasto:
1 jajko rozmieszać z 2 łyżkami cukru, dodać 2 łyżki gęstej śmietany. Dodać cukier waniliowy lub 2 krople aromatu i szczyptę soli.
Dodać tyle maki, by wyszło ciasto dość gęste - jak śmietana lub nawet gęściejsze.
Banany obrać i pokroić.
Obtoczyć dokładnie w cieście, smażyć po obu stronach do zrumienienia, najlepiej na patelni naleśnikowej - wtedy można nie podlewać oleju.
Banany można podać z polewą czekoladową:
1/3 kostki masła
4 łyżeczki ciemnego kakao
5 łyżek cukru
Rozpuścić wszystko w rondelku, doprowadzić do wrzenia. Dodać 1-2 łyżki wody, gotować chwilę, mieszając.
Smacznego!

Przygotować ciasto:
1 jajko rozmieszać z 2 łyżkami cukru, dodać 2 łyżki gęstej śmietany. Dodać cukier waniliowy lub 2 krople aromatu i szczyptę soli.
Dodać tyle maki, by wyszło ciasto dość gęste - jak śmietana lub nawet gęściejsze.
Banany obrać i pokroić.
Obtoczyć dokładnie w cieście, smażyć po obu stronach do zrumienienia, najlepiej na patelni naleśnikowej - wtedy można nie podlewać oleju.
Banany można podać z polewą czekoladową:
1/3 kostki masła
4 łyżeczki ciemnego kakao
5 łyżek cukru
Rozpuścić wszystko w rondelku, doprowadzić do wrzenia. Dodać 1-2 łyżki wody, gotować chwilę, mieszając.
Smacznego!

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: