- Lis 5, 2007
- 13,730
- 0
- 0
Przepis pochodzi od "Joy the baker"
Skladniki;
3 dojrzale banany
100g czekolady *
30g orzechow dowolnego gatunku **
9-12 drewnianych patyczkow
Wykonanie;
Banany obrac ze skorki i przekroic na 3-4 czesci. Patyczki wepchnac w srodek kazdego kawalka owocu, do ok polowy dlugosci. Umiescic banany w plastikowej torebce lub na tacce i wlozyc do zamrazalnika na 4 godz. lub cala noc. Orzechy zmielic malakserem. Zagotowac wode w czajniku, przelac ja do garnka. Ustawic na wolnym ogniu i na garnku umiescic miske z czekolada, tak by dno miski nie dotykalo wody. Rozpuscic czekolade mieszajac co chwile. Banany wyjac z zamrazalnika, zanurzac w rozpuszczonej czekoladzie, posypywac zmielonymi orzechami i ukladac na folii aluminiowej lub papierze do pieczenia. Wlozyc do zamrazalnika na 30 min. Po wyjeciu kazdy owoc zapakowac do osobnej torebki co ulatwi przechowywanie. Lub spozyc
* w oryginale uzyto czekoladowych guziczkow, pojemnosc 2 cups
** w oryginale pojemnosc 1/2 cups