Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Banica
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1344246" data-attributes="member: 1024"><p>Może nieprecyzyjnie się wyraziłam - chodzi mi o to, że zwinęłam go od krótszego boku, a nie od dłuższego, stąd był krótszy, a bardziej pękaty.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Też nie wiem, po co soda.</p><p></p><p></p><p>Następnym razem wezmę ciasto z przepisu na banicę rodopską (fajnie się wałkuje) i podzielę na cztery placki.</p><p>Wydaje mi się, że na porcję z pół kilograma mąki mam za małą stolnicę, a jednak podstawą dobrego smaku jest jak najcieńsze rozwałkowanie ciasta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1344246, member: 1024"] Może nieprecyzyjnie się wyraziłam - chodzi mi o to, że zwinęłam go od krótszego boku, a nie od dłuższego, stąd był krótszy, a bardziej pękaty. Też nie wiem, po co soda. Następnym razem wezmę ciasto z przepisu na banicę rodopską (fajnie się wałkuje) i podzielę na cztery placki. Wydaje mi się, że na porcję z pół kilograma mąki mam za małą stolnicę, a jednak podstawą dobrego smaku jest jak najcieńsze rozwałkowanie ciasta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Banica
Top
Bottom