lambethka
Member
- Lut 22, 2011
- 5,264
- 0
- 0
docia @ 12 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1118586Właśnie przed chwilą wyciągnęłam z piekarnika drożdżowego zająca.Przedświąteczna próba udana.Póżniej wypróbuję inne przepisy.poprosze zdjecie![]()
docia @ 12 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1118586Właśnie przed chwilą wyciągnęłam z piekarnika drożdżowego zająca.Przedświąteczna próba udana.Póżniej wypróbuję inne przepisy.poprosze zdjecie![]()
miglietta @ 11 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1117983a ja nabyłam nowego zajączka i mam nowy przepis:
cytrynowy:
100 g masła
75 g cukru pudru
paczuszka cukru waniliowego
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
otarta skórka z cytrynyi oczywiscie 125 g maki
sorry, ze wczesniej zapomnialam o mace
lambethka @ 12 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1118618ja tez pieklam z tego przepisu i niestety u mnie wycieklo
własnie sobie uświadomiłam ze ja dodatkowo jeszcze spełam te foremki takimi klipsami metalowymi co mam do dokumentów
być może własnie to uchroniło mnie przed wycieknięciem ciasta
miglietta @ 12 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1118688a i jeszcze jedno: przeczytalam i ,,instrukcji obslugi foremki,, ze jezeli ciasto wycieka z foremki, to przed napelnieniem jej ciastem nalezy foremke na kilka minut wsadzic do piekarnika. jak bedzie ciepla to ciasto szybciej sie zetnie i nie wycieknie.upieklam z mojego przepisu - zdjecie bedzie pozniejSkorzystałam z tej rady i zdecydowanie pomogło! dziękuję za podpowiedź!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.