Bardzo chrupiące gofry.

jekusek

Member
Kwi 23, 2006
147
0
0
Też lecę robić , dzięki za przepis
anbetung.gif
, to majonez podobno powoduje chrupkość ,ale dlaczego?
gruebel_2.gif
 

Szarotka

Member
Kwi 12, 2007
1,293
1
0
Zrobiłam z połowy porcji / miałam resztkę majonezu /, wyszły bardzo smaczne, na pewno będę powtarzać, dziękuję za przepis.
 

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
sionia @ 13 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1389385A pamiętam jak w Radomiu ustawili na żeromie budke z pierwszymi goframi w miescie. Przez długi czas w kolejce było po około 150 osób. Postanowiłam i ja swoje odstać, by spróbować pierwszego gofra w życiu. Stałam, stałam, przesuwałam się w strone okienka i jak juz się przesunełam, to pani w okienku stwierdziła, ze ciasto cię skonczyło i nie ma.
Jesteś z Radomia ?
 

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Do dziś myślałam, że chrupkość gofrów jest zasługą specjalistycznej gofrownicy o dużej mocy
icon_redface.gif

Czy któraś z Was wyczuwa smak majonezu w gofrach?
icon_mrgreen.gif


Sabuto przepis na pewno wybróbuję, bo uwielbiam chrupiące gofry.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Jeśli chodzi o chrupkość gofrów: gofrownica musi być naprawdę dobrze rozgrzana, a gotowe gofry należy studzić na kratce. Jeśli zaczniemy układać gofry jeden na drugim, zaparują i zrobią się miękkie. Dzięki równomiernemu studzeniu gofry będą bardziej chrupkie.
icon_smile.gif
 

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Mała_ mi pięknie wytłumaczyłaś dzięki
bussi.gif
Też tak robię,a majonez to przecież żółtka i olej
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Mała_Mi gofry u mnie zazwyczaj znikają od razu
icon_mrgreen.gif
ale dzięki za tę wskazówkę, bo jak już każdy najedzony to kładę na talerz i kładę jeden na drugim
icon_redface.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy