ok.1/2 szklanki kuskusu
1/2 puszki kukurydzy
1 świeży ogórek
2 ząbki czosnku
1/2 - 1 łyżeczki suszonej bazylii
oliwa z oliwek (koniecznie
)
sok z cytryny
sól, pieprz
Kuskus posolić, zalać wrzątkiem. Poczekać aż wchłonie wodę, rozmieszać widelcem i schłodzić.
Dodać kukurydzę, ogórka pokrojonego w kostkę i drobno posiekany czosnek (nie zmiażdżony).
Doprawić solą, pieprzem i bazylią.
Dodać sporo oliwy i sok z cytryny do smaku.
Wymieszać i zajadać
1/2 puszki kukurydzy
1 świeży ogórek
2 ząbki czosnku
1/2 - 1 łyżeczki suszonej bazylii
oliwa z oliwek (koniecznie
sok z cytryny
sól, pieprz
Kuskus posolić, zalać wrzątkiem. Poczekać aż wchłonie wodę, rozmieszać widelcem i schłodzić.
Dodać kukurydzę, ogórka pokrojonego w kostkę i drobno posiekany czosnek (nie zmiażdżony).
Doprawić solą, pieprzem i bazylią.
Dodać sporo oliwy i sok z cytryny do smaku.
Wymieszać i zajadać