- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Jeden duży batat, dość duża cebula cukrowa, kilka kłączy topinambura, suszone pomidory z bazylią, sos sojowy, dwie łyżki oleju
Bataty obieram i kroję na nieduże kawałki, tak samo topinambur. Cebulę siekam. Warzywa wrzucam do żaroodpornej miski, dodaję sos sojowy, pomidory z bazylią, polewam olejem i dodaję dwie łyżki wody. Wstawiam do piekarnika na 200 stopni. Po ok. godzinie wyjmuję pyszne, pachnące danie.
Bataty obieram i kroję na nieduże kawałki, tak samo topinambur. Cebulę siekam. Warzywa wrzucam do żaroodpornej miski, dodaję sos sojowy, pomidory z bazylią, polewam olejem i dodaję dwie łyżki wody. Wstawiam do piekarnika na 200 stopni. Po ok. godzinie wyjmuję pyszne, pachnące danie.