- Sie 22, 2006
- 974
- 0
- 0

Składniki dla 2-3 osób:
* o,5 kg miękkiej wołowiny pokrojonej w cienkie paski, ewentualnie kostkę,
* 30 dag pieczarek pokrojonych na ćwiartki,
* 20 dag cebuli pokrojonej w kostkę,
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
* sól, pieprz,
* 1 łyżka mąki,
* o,5l bulionu najlepiej wołowego.
1. Mięso posypać świeżo zmielonym pieprzem, a następnie obsmażyć na rozgrzanej patelni na złotobrązowy kolor.
2. W tym samym czasie w garnku o grubym dnie podsmażyć cebulę i pieczarki, następnie dodać mięso, oprószyć mąką i wymieszać.
3. Na patelnię na której smażyło się mięso wylać bulion, dobrze wymieszać, a następnie przelać do garnka. Dusić do miękkości na małym ogniu, około 2h.
4. Doprawić koncentratem pomidorowym, solą oraz pieprzem.
Podawać z kleksem gęstej śmietany i makaronem. Smacznego!
Przepis wg Jean-Pierre'a.
Ostatnią edycję dokonał moderator: