- Sty 27, 2006
- 4,123
- 1,302
- 113
Bezdrozdzowe pierozki z nadzieniem z dyni
Pulchniutkie, smaczne buleczki
Przepis z kuking.net
ciasto
400 g twarogu
2 jajka
0,5 szk. cukru
0,5 szk. oleju (dowolnego)
30 g proszku do pieczenia
ok. 2,5 - 3,5 szk. maki
nadzienie z dyni
2 szk. drobno pokrojonej dyni
1 srednia cebula
sol, pieprz
1 lyzka cukru
1 jajko do posmarowania
twarog, jajka, cukier, olej wymieszac zyrafa. Dodac proszek do pieczenia i stopniowo dodawac make, zamiesic miekkie ciasto i odstawic w cieplym miejscu na godzine. Potem ciasto rozwalkowac i formowac pierozki z dowolnym nadzieniem. Posmarowac rozbeltanym jajkiem i piec w 190 C okolo 15 minut.
cebule drobno posiekac, wymieszac z dynia, doprawic sola, pieprzem i cukrem.
Pieklam tez z jablkami
Pulchniutkie, smaczne buleczki
ciasto
400 g twarogu
2 jajka
0,5 szk. cukru
0,5 szk. oleju (dowolnego)
30 g proszku do pieczenia
ok. 2,5 - 3,5 szk. maki
nadzienie z dyni
2 szk. drobno pokrojonej dyni
1 srednia cebula
sol, pieprz
1 lyzka cukru
1 jajko do posmarowania
twarog, jajka, cukier, olej wymieszac zyrafa. Dodac proszek do pieczenia i stopniowo dodawac make, zamiesic miekkie ciasto i odstawic w cieplym miejscu na godzine. Potem ciasto rozwalkowac i formowac pierozki z dowolnym nadzieniem. Posmarowac rozbeltanym jajkiem i piec w 190 C okolo 15 minut.
cebule drobno posiekac, wymieszac z dynia, doprawic sola, pieprzem i cukrem.
Pieklam tez z jablkami