Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bezy by baker&spice
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="JotHa" data-source="post: 235232" data-attributes="member: 75"><p>W takich typowo ubijanych bezach (wiec chyba i w tych tez) wazne jest przy suszeniu, aby nie podwyzszac temperatury, bo brazowieja. Jak pisalam w watku bezowym w Niebie. Wkladam bezy do piekarnika nagrzanego do 200 st C, skrecam teperature na ok 50 (czasami ciut wiecej, max 70 st C) i susze.... po ponad godzinie 'pukam' i z reguly skorupka juz jest taka, jak trzeba. Jednak susze dalej, nie krocej niz 1,5 h. Im wieksze tym dluzej, ale nigdy krocej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="JotHa, post: 235232, member: 75"] W takich typowo ubijanych bezach (wiec chyba i w tych tez) wazne jest przy suszeniu, aby nie podwyzszac temperatury, bo brazowieja. Jak pisalam w watku bezowym w Niebie. Wkladam bezy do piekarnika nagrzanego do 200 st C, skrecam teperature na ok 50 (czasami ciut wiecej, max 70 st C) i susze.... po ponad godzinie 'pukam' i z reguly skorupka juz jest taka, jak trzeba. Jednak susze dalej, nie krocej niz 1,5 h. Im wieksze tym dluzej, ale nigdy krocej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bezy by baker&spice
Top
Bottom