- Paź 29, 2004
- 550
- 4
- 18
115 g bialek
225 g cukru
bialka rozpuscic z cukrem na parze, ciagle mieszajac az cukier calkowicie sie rozpusci i masa bedzie dosc ciepla. zdjac z ognia i ubijac az masa bedzie zimna okolo 15 min. piekarnik rozgrzac do 150 C. gotowe bezy suszyc w rozgrzanym piekarniku-po wlozeniu bezow wylaczamy piekarnik i zostawiamy je na cala noc.
uwagi:
wg mnie powinnismy potrzymac bezy w 100 C zanim wylaczymy piekarnik-tak tez zrobilam, wynika to z opornosci mojego piekarnika
225 g cukru
bialka rozpuscic z cukrem na parze, ciagle mieszajac az cukier calkowicie sie rozpusci i masa bedzie dosc ciepla. zdjac z ognia i ubijac az masa bedzie zimna okolo 15 min. piekarnik rozgrzac do 150 C. gotowe bezy suszyc w rozgrzanym piekarniku-po wlozeniu bezow wylaczamy piekarnik i zostawiamy je na cala noc.
uwagi:
wg mnie powinnismy potrzymac bezy w 100 C zanim wylaczymy piekarnik-tak tez zrobilam, wynika to z opornosci mojego piekarnika
Ostatnią edycję dokonał moderator: