Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bezy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="olde" data-source="post: 1375991" data-attributes="member: 15896"><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Składniki (na około 30 małych bez):</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">3 białka</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">szczypta soli</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">150g cukru</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Piekarnik nagrzać do 110oC.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px"></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Białka ubić z solą na sztywną pianę - zaczynamy miksować od najwolniejszych obrotów miksera i powoli zwiększamy je, aż do największych (w ten sposób najlepiej napowietrzamy masę). Następnie dodawać cukier, ciągle miksując, po jednej łyżce. Gotową pianę nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc małe bezy (można do tego użyć łyżki lub rękawa cukierniczego). Wstawić do piekarnika i piec przez około 90 minut (na ostatnie 30 minut można uchylić drzwiczki piekarnika). Studzić w uchylonym piekarniku, a następnie przełożyć do szczelnego pojemnika lub zjeść od razu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Smacznego.</span></span><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="olde, post: 1375991, member: 15896"] [FONT=Times New Roman][SIZE=12]Składniki (na około 30 małych bez):[/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=12]3 białka szczypta soli 150g cukru[/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=12]Piekarnik nagrzać do 110oC. [/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=12]Białka ubić z solą na sztywną pianę - zaczynamy miksować od najwolniejszych obrotów miksera i powoli zwiększamy je, aż do największych (w ten sposób najlepiej napowietrzamy masę). Następnie dodawać cukier, ciągle miksując, po jednej łyżce. Gotową pianę nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc małe bezy (można do tego użyć łyżki lub rękawa cukierniczego). Wstawić do piekarnika i piec przez około 90 minut (na ostatnie 30 minut można uchylić drzwiczki piekarnika). Studzić w uchylonym piekarniku, a następnie przełożyć do szczelnego pojemnika lub zjeść od razu. Smacznego.[/SIZE][/FONT][SIZE=12] [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bezy
Top
Bottom