- Wrz 15, 2005
- 4,188
- 0
- 0
Przepis pochodzi z ksiazki "Indiens vegetarische Küche" Monishi Bharadwaj
Bhatura wg opisu, sa podstawa kuchni Punjab i podaje sie tradycyjnie z potrawa Chole, ktorej glownym skladnikiem jest ciecierzyca.
Skladniki:
- 450g maki
- 150g jogurtu
- 0,5 lyzeczki proszku do pieczenia
- ciepla woda
- olej do smazenia
wszystkie skladniki laczymy, dodajac troche wody ugniatamy, az wyjdzie nam zwarte, nie klejace ciasto. Odstawiamy na okolo pol godziny.
Z ciasta fomujemy malutkie kuleczki, rozwalkowujemy je na cienkie placki- smazymy w glebokim oleju.
Ja podalam raz z gulaszem drobiowym, wczoraj np. z nadziewanymi pieczarkami i surowka.
Smacznego
Bhatura wg opisu, sa podstawa kuchni Punjab i podaje sie tradycyjnie z potrawa Chole, ktorej glownym skladnikiem jest ciecierzyca.
Skladniki:
- 450g maki
- 150g jogurtu
- 0,5 lyzeczki proszku do pieczenia
- ciepla woda
- olej do smazenia
wszystkie skladniki laczymy, dodajac troche wody ugniatamy, az wyjdzie nam zwarte, nie klejace ciasto. Odstawiamy na okolo pol godziny.
Z ciasta fomujemy malutkie kuleczki, rozwalkowujemy je na cienkie placki- smazymy w glebokim oleju.

Ja podalam raz z gulaszem drobiowym, wczoraj np. z nadziewanymi pieczarkami i surowka.
Smacznego


Ostatnią edycję dokonał moderator: