- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na jajecznicę o takiej nazwie wypatrzyłam na blogu Olive and flour.
Jajecznicę z żółtym serem znam i lubię, natomiast pomysł na jajecznicę z serkiem topionym zaintrygował mnie, więc oczywiście musiałam go wypróbować. Taka jajecznica jest niezwykle delikatna w smaku, serkowa i puszysta. Dzięki śmietanie robi się też bardzo jasno żółta - stąd jej nazwa.
(na 2 osoby)
3 jajka
serek topiony ( mój w kostce, 100g)
łyżka gęstej śmietany.
Na patelni rozpuścić masło. Wlać jajka, rozmieszać. Dodać pokrojony w plasterki serek topiony, mieszać, aż ser się rozpuści. Dodać łyżkę śmietany, mieszać, aż jajecznica zgęstnieje do naszej ulubionej gęstości. Posolić do smaku.
Jajecznicę z żółtym serem znam i lubię, natomiast pomysł na jajecznicę z serkiem topionym zaintrygował mnie, więc oczywiście musiałam go wypróbować. Taka jajecznica jest niezwykle delikatna w smaku, serkowa i puszysta. Dzięki śmietanie robi się też bardzo jasno żółta - stąd jej nazwa.

(na 2 osoby)
3 jajka
serek topiony ( mój w kostce, 100g)
łyżka gęstej śmietany.
Na patelni rozpuścić masło. Wlać jajka, rozmieszać. Dodać pokrojony w plasterki serek topiony, mieszać, aż ser się rozpuści. Dodać łyżkę śmietany, mieszać, aż jajecznica zgęstnieje do naszej ulubionej gęstości. Posolić do smaku.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: