Biała kiełbasa duszona w kapuscie, cebuli i jabłkach

Wrz 13, 2004
4,165
0
0
6 białych kiełbas
1/2 główki kapusty
2 cebule
2 jabłka
szklanka białego wina
kminek
sól
cukier
pieprz
ocet winny
oregano, cząber, majeranek

Poszatkować kapustę, jabłko i cebulę bardzo drobno (ja używam malaksera) i wsypac do garnka na rozgrzane 2 łyżki oliwy.
Chwilkę "złamać", podlać białym winem.
Zmniejszyć ogień i poddusić aż będzie miękkie.
Doprawić, włożyc kiełbasę i potrzymać 20 minut
Zjeść z chlebem. Smacznego
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy