Biała kiełbasa w glazurze

wianka

Member
Sty 25, 2012
1,034
10
38
6-8 małych pętek białej kiełbasy parzonej
0,5 słoika dżemu z czerwonej porzeczki
szczypta cynamonu
szczypta mielonej papryki ostrej
0,5 łyżeczki mielonej papryki słodkiej
1 łyżka octu winnego

Jeśli dżem ma pestki przetrzeć go przez sito. Dżem podgrzać z przyprawami i octem.
Kiełbaski ponakłuwać lub delikatnie ponacinać, ułożyć w wysmarowanym naczyniu do pieczenia, posmarować glazurą
i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min. w 190 C.

W ten sposób robiłam też parówki.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy