- Sty 25, 2012
- 1,034
- 10
- 38
6-8 małych pętek białej kiełbasy parzonej
0,5 słoika dżemu z czerwonej porzeczki
szczypta cynamonu
szczypta mielonej papryki ostrej
0,5 łyżeczki mielonej papryki słodkiej
1 łyżka octu winnego
Jeśli dżem ma pestki przetrzeć go przez sito. Dżem podgrzać z przyprawami i octem.
Kiełbaski ponakłuwać lub delikatnie ponacinać, ułożyć w wysmarowanym naczyniu do pieczenia, posmarować glazurą
i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min. w 190 C.
W ten sposób robiłam też parówki.
0,5 słoika dżemu z czerwonej porzeczki
szczypta cynamonu
szczypta mielonej papryki ostrej
0,5 łyżeczki mielonej papryki słodkiej
1 łyżka octu winnego
Jeśli dżem ma pestki przetrzeć go przez sito. Dżem podgrzać z przyprawami i octem.
Kiełbaski ponakłuwać lub delikatnie ponacinać, ułożyć w wysmarowanym naczyniu do pieczenia, posmarować glazurą
i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min. w 190 C.
W ten sposób robiłam też parówki.