- Sty 25, 2012
- 1,034
- 10
- 38
- około 1 kg białej kiełbasy surowej
- 3 duże cebule
- 1 ząbek czosnku
- 10 dkg suszonych śliwek kalifornijskich
- 150 ml białego wina wytrawnego lub półwytrawnego
- 4 łyżki oliwy
- majeranek
- sól i pieprz
Kiełbasę ponakłuwać. Cebule pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę, smażyć do zeszklenia,
dodać czosnek i smażyć minutę na mocnym ogniu . Dodać kiełbasy, śliwki i przyprawy, zalać całość winem
i gotować na średnim ogniu do zgęstnienia sosu. Przełożyć całość w naczynie żaroodporne, wstawić do piekarnika
i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepis pochodzi z jakiegoś czasopisma (chyba Pani Domu).
- 3 duże cebule
- 1 ząbek czosnku
- 10 dkg suszonych śliwek kalifornijskich
- 150 ml białego wina wytrawnego lub półwytrawnego
- 4 łyżki oliwy
- majeranek
- sól i pieprz
Kiełbasę ponakłuwać. Cebule pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę, smażyć do zeszklenia,
dodać czosnek i smażyć minutę na mocnym ogniu . Dodać kiełbasy, śliwki i przyprawy, zalać całość winem
i gotować na średnim ogniu do zgęstnienia sosu. Przełożyć całość w naczynie żaroodporne, wstawić do piekarnika
i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepis pochodzi z jakiegoś czasopisma (chyba Pani Domu).