Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gruszka_pietruszka" data-source="post: 1311207" data-attributes="member: 38586"><p>uwielbiam bezy!</p><p>ja robię ten torcik tak:</p><p></p><p>składniki bezy:</p><p>białka z 5 jajek, szczypta soli, 25dkg cukru pudru, łyżeczka octu białego winnego lub jabłkowego, łyżeczka mąki ziemniaczanej</p><p></p><p>do przybrania bezy:</p><p>200ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru i 150g truskawek lub innych owoców, które są aktualnie dostępne.</p><p></p><p>włączyć piekarnik i nastawić na 150 stopni.</p><p>do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno, dodać cukier puder ponownie wymieszać. Na końcu do gotowej ubitej piany wmieszać ocet i mąkę ziemniaczaną. Na papierze do pieczenia narysować koło o średnicy 22cm, położyć papier na blasze do pieczenia i wyłożyć pianę tak by pokryć całe koło.</p><p>Wstawić do pieca i piec przez 7 minut w temperaturze 150 stopni po czym zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec jeszcze następne 40 minut. Wyłączyć piec i zostawić w nim bezę jeszcze na 10 minut. Wyjąć, ostudzić, oddzielić delikatnie od papieru.</p><p></p><p>Zimną śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z cukrem pudrem. Bezę udekorować śmietaną i owocami.</p><p>Pycha!!!</p><p></p><p>źródło: <a href="http://www.kulinarnawyspa.pl/pavlova-deser.html" target="_blank">pavlova</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gruszka_pietruszka, post: 1311207, member: 38586"] uwielbiam bezy! ja robię ten torcik tak: składniki bezy: białka z 5 jajek, szczypta soli, 25dkg cukru pudru, łyżeczka octu białego winnego lub jabłkowego, łyżeczka mąki ziemniaczanej do przybrania bezy: 200ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru i 150g truskawek lub innych owoców, które są aktualnie dostępne. włączyć piekarnik i nastawić na 150 stopni. do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno, dodać cukier puder ponownie wymieszać. Na końcu do gotowej ubitej piany wmieszać ocet i mąkę ziemniaczaną. Na papierze do pieczenia narysować koło o średnicy 22cm, położyć papier na blasze do pieczenia i wyłożyć pianę tak by pokryć całe koło. Wstawić do pieca i piec przez 7 minut w temperaturze 150 stopni po czym zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec jeszcze następne 40 minut. Wyłączyć piec i zostawić w nim bezę jeszcze na 10 minut. Wyjąć, ostudzić, oddzielić delikatnie od papieru. Zimną śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z cukrem pudrem. Bezę udekorować śmietaną i owocami. Pycha!!! źródło: [URL="http://www.kulinarnawyspa.pl/pavlova-deser.html"]pavlova[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej
Top
Bottom