Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="terjon" data-source="post: 1448107" data-attributes="member: 4730"><p>Jakie to są rózne przyczyny niepowodzeń.Pierwszym razem jak pieklam bezę w piekarniku elekrycznym bez termoobiegu w temp.150st.to mi sie spiekła na brązowo i w srodku była własnie taka ciągnąco karmelowa.Wczoraj piekłam w 125 stopniach z mąką ziemniaczaną i normalnym cukrem i wyszła wspaniała.Na zewnątrz lekko kremowa,chrupiąca a w środku pianka.Właściwie to nie wiem czy to dokładnie pawłowa bo upiekłam dwa placki bezowe przełozone kremem kawowym jak na dacquoise.Na wierzch na ten sam krem posypałam kakao i ułożyłam truskawki.Że było pycha to nie muszę mówić.Nawet zdjęcia nie zdążyłam zrobić.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="terjon, post: 1448107, member: 4730"] Jakie to są rózne przyczyny niepowodzeń.Pierwszym razem jak pieklam bezę w piekarniku elekrycznym bez termoobiegu w temp.150st.to mi sie spiekła na brązowo i w srodku była własnie taka ciągnąco karmelowa.Wczoraj piekłam w 125 stopniach z mąką ziemniaczaną i normalnym cukrem i wyszła wspaniała.Na zewnątrz lekko kremowa,chrupiąca a w środku pianka.Właściwie to nie wiem czy to dokładnie pawłowa bo upiekłam dwa placki bezowe przełozone kremem kawowym jak na dacquoise.Na wierzch na ten sam krem posypałam kakao i ułożyłam truskawki.Że było pycha to nie muszę mówić.Nawet zdjęcia nie zdążyłam zrobić. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej
Top
Bottom