Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bietka" data-source="post: 496559" data-attributes="member: 1428"><p>moja wersja czekoladowego marzenia //www.cincin.cc/index.php?showtopic=11694&hl=czekoladowe+marzenie-4 czekolady rozpuszczam nad wrzątkiem,6 zołtek ucieram na kogiel mogiel z odrobina pudru,500ml kremówki ubijam na sztywno.Mogielku trochę podjadam w międzyczasie.Zółtka mieszam mikserem z czekoladą/ciepłą/ wlewam to do kremówki i dalej mikserem na obrotach 2-3 mieszam i do lodówki.Mozna zrobić spód np z biszkoptów maczanych w pączu. Lody Dziuni również zmodyfikowane:6 zółtek z Pavlovej plus 2 mieszam na mogiel z ok 15 łyżkami pudru,6 płaskich łyżek kakao,2 białka na sztywno/mozna i więcej/500ml kremówki też na sztywno.Wszystko powoli wymieszać-część daję do maszynki do lodów resztę do zamrażalnika.Inne: 3/4 szkl pudru.6 zółtek 500 ml smietanki,owoce.Smietankę mocno zagrzać nie gotować,zółtka zmiksować z pudrem.Przestudzoną smietankę powoli wlewac do zółtek,miksować cały czas,Dodać owoce.Zamrozone przemiksować 1lub2.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bietka, post: 496559, member: 1428"] moja wersja czekoladowego marzenia //www.cincin.cc/index.php?showtopic=11694&hl=czekoladowe+marzenie-4 czekolady rozpuszczam nad wrzątkiem,6 zołtek ucieram na kogiel mogiel z odrobina pudru,500ml kremówki ubijam na sztywno.Mogielku trochę podjadam w międzyczasie.Zółtka mieszam mikserem z czekoladą/ciepłą/ wlewam to do kremówki i dalej mikserem na obrotach 2-3 mieszam i do lodówki.Mozna zrobić spód np z biszkoptów maczanych w pączu. Lody Dziuni również zmodyfikowane:6 zółtek z Pavlovej plus 2 mieszam na mogiel z ok 15 łyżkami pudru,6 płaskich łyżek kakao,2 białka na sztywno/mozna i więcej/500ml kremówki też na sztywno.Wszystko powoli wymieszać-część daję do maszynki do lodów resztę do zamrażalnika.Inne: 3/4 szkl pudru.6 zółtek 500 ml smietanki,owoce.Smietankę mocno zagrzać nie gotować,zółtka zmiksować z pudrem.Przestudzoną smietankę powoli wlewac do zółtek,miksować cały czas,Dodać owoce.Zamrozone przemiksować 1lub2. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej
Top
Bottom