Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 692373" data-attributes="member: 1716"><p>No własnie ja sądzę że zależy to od ubicia piany. Sama zauważyłam u siebie że raz ta piana jest sztywna że rzeżbić w niej można a innym razem taka bardziej... jakby lejąca (może nie do końca dobre określenie, chodzi o to że ma lekką tendencję do rozlewania się, te czubki z piany po wyjęciu mieszadeł są łagodniejsze)</p><p>No i jak piana ubije się na sztywno to pianka wychodzi wysoka, zaś z tej źle ubitej płaska i wilgotniejsza w środku, kleista.</p><p>Dla mnie Pavlova bez wysokiej pianki to po prostu nieudana Pavlova - uwielbiam tę piankę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 692373, member: 1716"] No własnie ja sądzę że zależy to od ubicia piany. Sama zauważyłam u siebie że raz ta piana jest sztywna że rzeżbić w niej można a innym razem taka bardziej... jakby lejąca (może nie do końca dobre określenie, chodzi o to że ma lekką tendencję do rozlewania się, te czubki z piany po wyjęciu mieszadeł są łagodniejsze) No i jak piana ubije się na sztywno to pianka wychodzi wysoka, zaś z tej źle ubitej płaska i wilgotniejsza w środku, kleista. Dla mnie Pavlova bez wysokiej pianki to po prostu nieudana Pavlova - uwielbiam tę piankę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej
Top
Bottom